Blog > Komentarze do wpisu

Duet z faszerowanych jajek

Dzisiaj proponuje dwa rodzaje faszerowanych jajek. Jedne z zielonym ogórkiem i rzodkiewką, a drugie z szynką, cebulką i kukurydzą. Są bajecznie pyszne, a najlepiej smakowały mi te z kukurydzą, choć z rzodkiewką są także smaczne.

Są bardzo proste do przygotowania i gwarantuję, że wam posmakują:))

Źródło: XXXX

 

  • 8 jajek,
  • 4 szt rzodkiewki,
  • 1/2 ogórka,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki kukurydzy,
  • 1 łyżka ketchupu (zastąpiłam majonezem),
  • szczypta papryki,
  • 2 łyżki drobno posiekanej cebulki
  • 3 plasterki wędzonej szynki,
  • sól, pieprz


Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać. Rzodkiewki i ogórek posiekać drobno, dodać żółtka z 4 jajek, majonez, przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Farsz nałożyć do połówek jajek i udekorować. Kukurydzę i szynkę drobno posiekać, dodać ketchup( u mnie majonez), cebulkę, pozostałe żółtka jajek, doprawić solą i papryką, wymieszać. Farsz nakładać do pozostałych połówek jajek i dekorować.

 

 

środa, 13 kwietnia 2011, gosiaa99

Print

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Polecane wpisy

Komentarze
darki85
2011/04/13 23:36:41
ja też już mam za sobą jajka faszerowane, ale takiego duetu jeszcze nie jadłam (;
-
Gość: Kini, *.dynamic.chello.pl
2011/04/13 23:55:10
mogę się poczęstować jednym? :)
-
majanaboxing
2011/04/14 06:30:30
Mniam:))) Zabieram sobie taki talerzyk na śniadanie :)
-
wariatka327
2011/04/14 08:51:52
to ja też jedno poproszę :)
-
espresso9
2011/04/14 08:55:22
Bardzo wiosenne :)
-
milk_chocolate84
2011/04/14 08:58:12
ah te Twoje fotki.. aż chce się sięgnąć po jedno ;) Faszerowane jajka dla mnie muszą być obowiązkowo z szynką :)
-
ewena
2011/04/14 10:13:33
Jajko faszerowane zjem każde. Bardzo wiosenna propozycja:)
-
justmydelicious
2011/04/14 11:45:01
przepadam za takimi jajkami :) im więcej w nich pyszności tym lepiej :)
-
bryssska
2011/04/14 13:39:22
jak fajnie że już za niedługo święta, będzie można takich pyszności popróbować
-
wiosenka27
2011/04/14 14:38:17
Faszerowane lubię pod każdą postacią:)
-
kulinarnespotkania
2011/04/14 17:33:31
bardzo smakowite sa te jajeczka:)
-
2011/04/14 20:04:01
Ja też faszerowałam wczoraj, tylko jeszcze nie zdążyłam pokazać. Z rzodkiewkami jeszcze nie robiłam
-
zaytoona
2011/04/14 21:16:31
Jako zdeklarowana miłośniczka kukurydzy z wielką przyjemnością skusiłabym się na te z dodatkiem owego pysznie żółtego ziarna. ;))
-
Gość: aleksandragab, *.tkk.pl
2011/04/14 21:27:06
super danie na wielkanocne śniadanie :)
-
2011/04/15 08:12:10
bardzo lubie takie jajka, sama chetnie jes przygotowuje. Dodaje troche innych warzyw, wkrotce takie zrobie i zamieszcze u siebie na blogu:)
-
judik1119
2011/04/15 17:51:24
Super wielkanocna propozycja:) Obydwa rodzaje bardzo mi odpowiadają, nawet nie wiem który lepszy:) pewnie zjadłabym każdego po jednym:)

Wyszukiwarka
Loading





Durszlak.pl
Uwaga!
Copyright ?2009-2013 by gosiaa99.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zdjęcia umieszczone na tym blogu
są własnością autora i zabrania
się kopiowania, przetwarzania lub
ich wykorzystywania bez zgody
autora.